
AegeanReport - Με αγάπη για το Βόρειο Αιγαίο! Ειδήσεις, παράδοση, πολιτική, καλλιτεχνικά, πολιτισμός.
Επιλογή απο τα καλύτερα
Με φόντο το Πλωμάρι και οδηγό την ελληνική γαστρονομία, τρεις Γάλλοι δημοσιογράφοι γνώρισαν τον αυθεντικό πολιτισμό του νησιού, μέσα από μια πρωτοβουλία του Ούζου Βαρβαγιάννη και της Ντίνας Νικολάου, που ταξιδεύει το ούζο στη γαλλική αγορά
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φιλοξενία τριών διακεκριμένων Γάλλων δημοσιογράφων στη Λέσβο, σε μια ξεχωριστή ενέργεια που ανέλαβε το Ούζο Βαρβαγιάννη σε συνεργασία με την πολυβραβευμένη σεφ και πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας στη Γαλλία, Ντίνα Νικολάου. Η δράση εντάσσεται σε μια στοχευμένη στρατηγική εξωστρέφειας προς τη γαλλική αγορά, με αφορμή την επέτειο των 165 χρόνων από την ίδρυση της ιστορικής εταιρείας.
Οι δημοσιογράφοι περιηγήθηκαν στο Πλωμάρι και την ευρύτερη περιοχή, βιώνοντας από κοντά την απαράμιλλη ελληνική φιλοξενία, τη μοναδική τοπική γαστρονομία και τον πολιτισμικό πλούτο του νησιού. Σταθμός της επίσκεψης αποτέλεσε το Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη και το ιστορικό αποστακτήριο της οικογένειας, όπου ξετυλίχθηκε η συναρπαστική ιστορία του πιο εμβληματικού ποτού της Λέσβου. Οι επισκέπτες ήρθαν σε άμεση επαφή με την τέχνη της απόσταξης, μια παράδοση που μετρά πάνω από ενάμιση αιώνα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Μοναδική εμπειρία αποτέλεσε και η γαστρονομική ξενάγηση που επιμελήθηκε η Ντίνα Νικολάου, αναδεικνύοντας τις τοπικές πρώτες ύλες μέσα από σύγχρονες δημιουργίες, που ενώνουν τη λεσβιακή γη με την υψηλή γαστρονομία. Από το τραπέζι δεν έλειψε φυσικά το Ούζο Βαρβαγιάννη, συνοδεύοντας ιδανικά τη γευστική αφήγηση του νησιού.
Η διαμονή των προσκεκλημένων πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο Ouzo Villas, του οποίου οι παροχές συνέβαλαν ουσιαστικά στη δημιουργία μιας πλήρους εμπειρίας χαλάρωσης και αυθεντικότητας.
Η πρωτοβουλία αυτή υπογραμμίζει τη νέα ταυτότητα του Ούζου Βαρβαγιάννη: όχι μόνο ως ένα ποτό με βαθιές ρίζες στην ελληνική παράδοση, αλλά και ως σύγχρονος πολιτισμικός πρεσβευτής της χώρας, ικανός να γεφυρώνει κουλτούρες και αγορές.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ